CLAUDIA SCOTT PÅ SKARVEN 27.11.16

Søndag 27. november kl.20.00 spiller selveste Claudia Scott hos viseklubben på Vertshuset Skarven."Rockens Førstedame", "Norges Countrydronning»! Claudia Scott slapp nylig albumet “Let The Ribbons Fly”. Det har fått strålende anmeldelser hittil, og vi gleder oss til å presentere Claudia Scott. Det nye albumet inneholder 12 låter pluss et bonusspor, og følger opp uttrykket fra «Follow the Lines», som også fikk strålende anmeldelser, og også Spellemannspris i 2015.

Les mer her og kjøp billetter her.

ÅRSMØTE 4. JUNI 2016

Viseklubben avholder årsmøte lørdag 4. juni kl.18.00 i våre lokaler i storgata 88, 3. etasje. Alle som har betalt medlemskontingent for i år, kan delta. Påmelding sendes post@viseklubbenspelt.no.

USPELT SØNDAG 23. OKT!

Sø. 23. oktober går sesongens Unge talenter-konsert av stabelen, nå kalt USPELT. Hver artist vil spille et par tre sanger, og kvelden avsluttes med en litt lengre seanse av den ”internasjolokale” duoen Moisés Gadea og Mie Reibo, som gjør egne låter både på spansk, norsk og engelsk. Noen av artistene som skal spille: - ELISE JOHANSEN Hun bruker artistnavnet "Lisn", og vil gjerne få det med i en evt. artikkel - TIRIL LILL JACKSON - MOISÉS GADEA OG MIE REIBO - MARNI KRUSE - og kanskje noen fra låtskriverkurset. Og konserten er gratis! Les mer her.

LÅTSKRIVERKURS MED LAS BREMNES OG TONJE UNSTAD H2016

Helga 22.-23. oktober inviterer viseklubben Spelt til låtskriverkurs med Lars Bremnes og Tonje Unstad som instruktører. Kurset gjøres i samarbeid med NOPA, som er en interesseorganisasjon for komponister og forfattere av tekster for musikk. Kurset er sjangeruavhengig. MELD DEG PÅ HER

VÅRSESESONGEN 2016 AVSLUTTES MED RAGNAR, TOM OG TORE

Vårsesongen hos Spelt avsluttes søndag 5. juni, med Ragnar Olsen, Tore Lind og Tom R. Johansen. "En retrospektiv konsert", sier Ragnar, "med utgangspunkt i min oppvekst på Finnsnes, og med viser som ikke spilles så ofte lenger, men fortsatt har aktualitet". Tore og Tom er allsidige musikere fra Finnsnes, venner av Ragnar fra ungdommen av - og særdeles humørfylte herrer. Konserten ble første gang framført på Finsnes Gaard i fjor høst, med tittelen "Ei usaklig visa om Finnsnes - og vel så det". Publikum var begistret, og Troms Folkeblad ga en sekser på terninga!

PAUS ÅPNER JUBILEUMSÅRET 2016

Viseklubben Spelt feirer feirer 10-års jubileum i 2016 og Ole Paus har æren av å åpne festen! Paus har besøkt oss før og vi gleder oss til gjenhør med ham! Søndag 7. februar 2016 kl.20.00. Billettpriser kr 300/250 (studenter og medlemmer). Billettavgift kommer i tillegg ved forhåndskjøp hos Aurora Billett. Billetter selges også i døra. Kjøp billett her

MIKAEL WIEHE-KONSERT AVLYSER FOR ANDRE GANG

Dessverre avlyses også denne gangen konserten med Mikael Wiehe. Konserten skulle gått av stabelen sø. 17. april 2016, men grunnet sykdom blir det ikke noen konsert. Alle som har kjøpt billett, vil selvfølgelig få pengene tilbake ved å henvende seg til Aurora Billett, tlf 820 01330 eller billett@aurorakino.no.

DURMÅL SPILLER SØ. 6. DES. 2015

Durmål er et folkpopband fra Tromsø består av Torje Åsali Jenssen, gitar, Arnljot Nordvik, gitar, Eline Hellerud Åsbakk, vokal, Christo Stangness, kontrabass og Jonas Karlsen, trommer. De lager melodiøs, akustisk og avslappet folkpop, med rot i den nordnorske visetradisjonen. Både sarte salmerog up-tempo festmusikk har sin plass i deres musikk. Innimellom dukker det opp noen kjente viser, men sjeldent slik man er vant til å høre dem. De har holdt på siden 2010, og i desember i fjor utgav de sin første EP. Gruppa har sitt utspring i miljøet på musikkonservatoriet i Tromsø, og tilhører den nye generasjonen Folkemusikere, som gjerne vil videreføre og modernisere sjangeren! Sø. 06.12.15 kl.20.00 Vertshuset Skarven - kr 150/100

MARIE BERGMAN SPILLER 11. OKT.

Det er ennå billetter igjen til Marie Bergman, som har sagt ja til å besøke Tromsø og Spelt igjen! Hun kommer istedet for Mikael Wiehe, som måtte avlyse turneen i oktober. Den aller beste erstatter for Wiehe! Mer info på www.mariebergman.com.

MOISES GADEA, MIE REIBO OG BOREAL TROVA

ENSEMBLE Paret Gadea og Reibo åpner høstsesongen ilag med Boreal Trova Ensemble - et samarbeid mellom viseklubben og latinfestivalen. Les mer i programmet under.

HØSTPROGRAMMET 2015

Høstprogrammet til Spelt er lansert og her er mye å glede seg til. Både latinsk trova, Mikael Wiehe, Boknakaran, Trudvang m.fl. Les mer her.

KURS I FRIVILLIG-REKRUTTERING OG MOTIVASJON FOR ARRANGØRER H16

De fleste festivaler og klubber baserer store deler av sin drift på frivillig arbeid. I starten er ikke engasjementet noe problem, men etter hvert kan det være nyttig med gode tips for å engasjere og motivere frivillige. Lørdag 17. sept. inviterer vi i viseklubben Spelt derfor til kurs innen emnet! Kurset er gratis og medlemmer prioriteres. Kurset leveres av NKA - Norske Konsertarrangører.

SPELTIVALEN 12.-13. NOVEMBER 2017

Lørdag og søndag 12.-13. nov 2016 går viseklubben Spelts første festival av stabelen: Speltivalen. Her står 9 forskjellige band/artister på scenen, i tillegg til masse bra på åpen scene! Les mer her. Billetter her.

HØSTPROGRAMMET 2016 UTE

Nå er høstprogrammet sluppet og det er ekstraordinært stort grunnet jubileumsfeiringen og festivalen. Det blir konsert med Terje Nohr, Unge talenter, La Siembra og Moises Gadea, Anne Nymo Trulsen og Boknakaran. Festivalen i november er stjernespekket med Britt Eva Løkkemo, Tove Karoline Knutsen, Tormod og Ero med "Tobben og Ero-tribute", Groms Plass, Herrelaus Hund, Tonje Unstad, Wanja og Ulla samt Leo Leonhardsen. Et stooort program med andre ord! LES MER HER

TOVE KAROLINE KNUTSEN BAND 1.5.

Tove Karoline Knutsen har en allsidig bakgrunn som politiker, både fra kultur–og nå helsesektoren på Stortinget. Hun er tidligere Festspill-direktør, har sittet i Kulturrådet og vært sentral i mange slags kultursammenhenger. Men hun er også en dyktig musiker og formidler, og er kjent for bl.a. å ha melodisatt visetekster av den kjente nordnorske dikteren Arvid Hanssen, låter som har blitt sangskatter og flittig brukt i landsdelen. Med seg har hun sitt faste band med rutinerte musikere som Konrad Kaspersen (bass), Svein-Hugo Sørensen (gitar) og Kurt Samuelsen (tangenter).

DAG KAJANDER TRIO SPILLER 15.11

Dag Kajander er musiker og komponist bosatt i Lofoten. Han har gjennom mange år vært en markert skikkelse i musikkmiljøet i landsdelen og har flere plate og bokutgivelser bak seg, både som soloartist og som del av flere grupper og samarbeidsprosjekter. Han har også besøkt klubben før. Med seg i Tromsø har han Odd-Arvid "Odda" Eilertsen (gitar/sang) og Kurt Samuelsen (trekkspill).

MIKAEL WIEHE-KONSERTEN I OKT. AVLYST

Mikael Wiehe har dessverre måttet avlyse konserten i viseklubben Spelt søndag 11.oktober, på grunn av uforutsette omstendigheter. Spelt beklager dette; konserten var utsolgt, og forventningene store. Vi har imidlertid skaffet den best mulige erstatteren: Marie Bergman har sagt ja til å besøke Tromsø og Spelt igjen! Mange vil huske at Marie hadde en fantastisk konsert for en fullsatt Skarven 1.mai 2011, og vi håper at flest mulig av dem som har kjøpt billett til 11.oktober vil beholde den. I motsatt fall blir billetten selvsagt refundert ved henvendelse til Aurora Billett.

HARALD BAKKEBY MOE MED BYE-PROGRAM 31. MAI

I 2014 var det ti år siden den store kunsteren og det mangfoldige mennesket Erik Bye gikk bort. I den forbindelse har Moe m.fl. satt sammen sanger fra hele hans rikholdige karriere til konserten "Aldri var deg mennesket mer nært". Gjennom tekstene kjenner man igjen både den varme menneskekjenneren, journalisten og "høvdingen" Erik Bye. Publikum vil bl.a. få høre Anna Lovinda, Vår beste dag, Gå til onkel, Skuffet ung herre med bil, I hildringstimen og den vakre kjærligshetsærklæringen til hans kone Tove, Vise i vinterlys. Medvirkende: Sang - Harald Bakkeby Moe, piano - Robert Frantzen, kontrabass og gitar - Dag Erik Pedersen og sax - Fred Glesnes.

KARI SVENDSEN AVSLUTTER VÅREN

Svendsen, ofte omtalt som Banjo-Kari, er en kjent norsk artist, visesanger, gitarist og banjospiller. Kari Svendsen startet sin musikalske karriere i 1966. Hun ble først kjent som medlem av gruppa Christiania Fusel & Blaagress, men opptrådte fra 1970-tallet som soloartist og etter hvert i flere revyer. Hun er kjent for å holde de norske revyvisene i hevd, særlig de av det munnrappe slaget. Hun går Arvid Nilssens hurtighet en høy gang i sin versjon av Bare døtt på!, Finn Bøes og Bias Bernhofts vise om en trikkekonduktør. Hun fikk Gammleng-prisen i klassen vise i 1994. Hun spilte rollen som en jovial vaktmester i ungdomsserien Borgen skole på NRK TV. Kari Svendsen var tidligere gift med artisten Lillebjørn Nilsen. I 2011 ble hun tildelt St. Hallvard-medaljen for sin enestående posisjon som visesanger i Oslo.