Spelt - viseklubben i Tromsø

HØSTPROGRAMMET 2023 ER KLART

Første konsert hadde vi 3. september og her er sju konserter igjen for hele høsten.  Er du ikke allerede medlem, er det mulig å betale kontingent for høsten som gir deg kr 50 i rabatt på alle konsertene.

I FADOENS RIKE - KONSERTREISE PORTUGAL 2022

Neste år kan vi endelig tilby en ny konsertreise - den tredje siden 2017.  Denne gangen lærer vi mer om fadoen, både gjennom konserter, museer og ved guiding. Turen omfatter 8 dager i Portugal og ei natt på Gardermoen.
Ved stor interesse, har styret bestemt å prioritere medlemmer.

 KORONA-AVLYSTE KONSERTER VÅREN 2020

Grunnet den rådende smittesituasjon og bestemmelser fra myndighetene, har vi måttet avlyse de tre siste konsertene våre nå i vår.  Det gjelder En hyllest til Trygve Hoff 19. april, Tonje Unstad spiller Vreeswijk 31. mai og Kløversnoa 7. juni.
Vi betaler sjølsagt billetten tilbake.
Foreløpig vet vi ikke hva vi kan arrangere til høsten, men kommer tilbake med mer informasjon etterhvert.


Det er veldig beklagelig, det som skjer, og særlig frilansere blir hardt rammet siden de plutselig står helt uten inntekter. Mange musikere og artister har vist kreativitet og tilbudt digitale konserter, og vi oppfordrer alle til å støtte opp om disse nå, slik at de som lever av musikken, får mulighet til inntekter.

HØSTPROGRAMMET 2022 ER LANSERT

Viseklubbens høstprogram 2022 er ute, og vi gleder oss over å tilby mange fine konserter!  Det er mye nordnorsk på programmet og storsatsningen er en hyllest til den avdøde musikeren og boknakaren Jan Arvid Johansen med en rekke artister fra nord på scenen.  Vi har også konsert med folkemusikeren Kirsten Bråten Berg. Les mer her.

VISEKLUBBEN HAR 15-ÅRS JUBILEUM I ÅR!!!

Til høsten er det altså 15 år siden vi arrangerte vår aller første konsert - 19. september 2006 i baren på Vertshuset Skarven! Vi er i planleggingsmodus, og tar gjerne imot innspill til opplegg og program.  Vi får bare håpe at koronaen ikke legger hindringer i veien.  Dere hører mer fra oss etterhvert.

ÅRSMØTE 24. MAI 2022

Viseklubben Spelt gjennomfører ordinært årsmøte tirsdag 24. mai kl.19.00 - 21.30.  Medlemmer som har betalt kontingent i inneværende år, kan møte. Har du lyst til å være med å påvirke, har du muligheten til styreverv og andre vervnå.


Les mer og meld deg på her.


VÅRPROGRAMMET 2022

Vårprogrammet er klart med ni konserter, ny rekord!  Og av de ni er hele 6 med kvinnelig frontartist!  Du kan oppleve Mari Boine, Marit Sandvik, Anneli Guttorm, Tove Bøygard med musikere fra Halvsøstra, Kristin Mellem, Lisa Skoglund bare for å nevne noen.
 

Les mer her.


HØSTPROGRAMMET 2021 - 15-ÅRS JUBILEET! 

Nå er høstprogrammet ute med hele 10 konserter, hvorav åtte er lagt ut for salg.  De to siste kommer senere. 15 år med konserter skal feires med ei langhelg 17.-19. september og fredagen blir det gratiskonsert også!

AVLYSER ROMJULSSPELT FOR FØRSTE GANG

Vi må dessverre avlyse Romjulsspelt for første gang siden vi startet med denne tradisjonen.  Det er de siste smittevernrestriksjonene som gjør det, og mangel på lokaler. Vi håper på bedre tider utover nyåret, og at vi alle snart får de normale tidene  tilbake.  Alle vil få billettene tilbakebetalt.

KONSERTER HØSTEN 2020

Konserthøsten 2020 blir spesiell, for oss og alle andre, men vi har vedtatt å arrangere de planlagte konsertene.  Dette for å bidra til at musikere og artister får inntekter, og for å fylle høsten med kultur! 
I høst har vi åtte konserter. Det hele starter med Lars Martin Myhre og Perry Stenbäck 20. september. Bergenseren Doddo kommer 27.09. og vi feirer selvfølgelig vår styreleder Ragnar Olsen med 70 år, med konsert både 13. og 14.10. Andre er Katia Cardenal, Habeneroz og sist men ikke minst: Frida Ånnevik og Moddi - begge med samarbeid med Arktisk Filharmoni!  Semesteret avsluttes med Romjulsspelt med bokna musikk.  Mye å glede seg til, med andre ord! 

Billetter til konserter på Prelaten selges via Tikkio og hos Tromsø Kulturhus via Tromsø kulturhus. 
Konserten med Moddi selges hos Arktisk Filharmoni.

Billetter til  Skarven-konserter og andre finner du her.


Last ned høstprogrammet her.

ÅRSMØTE 2020

Viseklubben hadde årsmøtet sitt 1. september, og Tove Leinslie er nytt styremedlem.  Tove er bl.a. aktiv i folkemusikkmiljø og kor, og er en av aktørene bak Folkemusikkpøbben i Tromsø. Hun går inn i plassen til Karoline Amb, som flyttet sørover i vinter. Vi ønsker henne velkommen!  Utover det, ble det gjenvalg på de andre i styret, og Lisbeth Straumsnes ble ny i valgkomiteen!

SEMINAR OM PR OG PROFIL 27.04.18

Fredag 27. april arrangerer Spelt lunsjseminar om PR og profilering for kulturarrangører. Her kan du få gode tips om hvordan ditt lag/arrangør skal vises i mengden av andre kulturaktører. Lasse Lauritz Pettersen fra Buktafestivalen skal lede seminaret. Buktafestivalen har et godt renommé og Lasse snakker om viktigheten av å skille seg ut og hvordan man rendyrker sin profil gjennom en enhetlig kommunikasjon som gjennomsyrer alle aspekter. Han viser eksempler på hvordan Bukta jobber med strategi og kommunikasjon, og kommer med tips og triks for å skape en unik festival- og arrangøropplevelse i en tilspisset konkurransesituasjon. 
Seminaret passer for kulturaktører som arrangerer konserter og andre kulturarrangement. Pris kr 300.
Påmelding her

VÅRPROGRAMMET SLUPPET

Nå er vårprogrammet ute, og først ut er Jan Eggum lø.13. januar på Skarven.  Denne konserten er utsolgt.  I februar opptrer Niko Valkeapää og Georg Buljo, og videre Karoline Amb, Trygve Beddari, Dagfinn Nordbø, Heidi Solheim og sist, men ikke minst: MODDI!
Last ned programmet her.

FOLKEMUSIKKSEMINAR MED GATEHOUSE 2017

Søndag og mandag 19.-20. mars arrangerer vi i samarbeid med Troms musikkråd folkemusikkseminar med medlemmer i det irske bandet Gatehouse som instruktører. Seminaret arrangeres i forbindelse med en miniturne gruppa har i Troms. Søndagskvelden arrangerer vi konsert med dem på Skarven, og mandag blir det jam med dem og de som deltar på seminaret. Mer info kommer snart, men det er allerede nå mulig å melde seg på! Seminaret koster kr 800 pr pers.

Kursbeskrivelse og invitasjon irsk folkemusikkseminar.pdfKursbeskrivelse og invitasjon irsk folkemusikkseminar.pdf
Size : 562.19 Kb
Type : pdf

TONE HULBÆKMO & HANS FR JAKOBSEN 3.12.17

Etter mange års konsertvirksomhet i inn - og utland, kan disse to tilby en svært allsidig og variert musikalsk forestilling. Deres varemerke er musikalsk mangfold, og stikkord er: Folkemusikk, viser, middelaldermusikk og flerkulturelt, En konsert som henvender seg til et bredt publikum! Tone Hulbækmo, sang, harpe, lyre, harmonium. Hans Fredrik Jacobsen, fløyter, gitar, torader. Konserten er et samarbeid med Folkemusikkpøbben i Tromsø.
Søndag 03.12.17 kl.20.00 Vertshuset Skarven - kr 250/200
Billetter selges også i døra en time før.
Mer info og billettkjøp her.

USPELT 26.11. NESTE MULIGHET


USpelt er konserten med unge og ukjente artister i starten av karrieren. Denne konserten gjennomføres i samarbeid med Musikkonservatoriet i Tromsø/UIT og tema denne gangen er Ragnar Olsens visediktning. Studentene skal nytolke tekstene hans, og det blir spennende!

Søndag 26.11.17 kl.20.00 Vertshuset Skarven - kr 100/50
Link til billetter her.

 

 

VI HAR FLYTTET TIL NYE TVIBIT!

Viseklubben Spelt ble med på lasset når Troms musikkråd flyttet til nye Tvibit i Parkgata 27/29 i Tromsø.  Der finner du oss i 3. etasje, samlokalisert med festivaler, kulturorganisasjoner, en privat musikkskole m.fl.  Kom og besøk oss da vel, når vi er tilbake etter ferien 8. august!  
Les mer om Tvibit her.

ESTHERORKESTER TIL TROMSØ 8. OKT

EstherOrkester spiller hos Spelt søndag 8. oktober.  Bandetlager lekne, helhjerta og skarpsmidde låter på trøndersk og engelsk i landskapet folk/singer-songwriter/moderne vise-pop. Vi gleder oss!

Mer info og billettkjøp her.

SESONGAVSLUTNING HOS SPELT - TAUBE-CABARET 11. JUNI

Sesongens siste konsert fra Spelt: Arnold Kronstad og Trude Heika synger perler av Evert Taube på Skarven 11 juni. De får musikalsk støtte av Kurt Samuelsen på trekkspill og tangenter, Per Moen på gitar og Svein Halvorsen på bass. Det kan i tillegg komme andre overraskelser musikalsk. De nevnte musikerne er velkjente i Tromsøs musikkverden igjennom mange år. Arnold har tolket Taube i mange år bl.a. som vokalist med Tromsø trekkspillklubb.  Evert Taube sine musikalske skatter er ikke glemt og fremdeles arrangeres Taube-festivalen på vestkysten av Sverige hver sommer. 
Billetter kr 150/100 + billettavgift ved forhåndskjøp.
Selges også i døra fra kl.19.00.

OPPFØLGINGSKURS I LÅTSKRIVING 25.-26.03.17 MED BREMNES OG UNSTAD

Helga 25.-26. mars 2017 inviterer viseklubben Spelt til oppfølgingskurs i låtskriving med Lars Bremnes og Tonje Unstad som instruktører. Kurset gjøres i samarbeid med NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere), som er en interesseorganisasjon for komponister og forfattere av tekster for musikk, og NOPA støtter kurset med et større beløp. Kurset er forbeholdt de som deltok på trinn I-kurset vi arrangerte i 2016.
MER INFO OG PÅMELDING HER

LÅTSKRIVERKURSET FULLT!

Låtskriverkurset med Lars Bremnes og Tonje Unstad som finner sted i Tromsø oktober 2016, er i utgangspunktet fulltegnet nå. Det var enorm interesse for kurset, som ble fullt 2 dager etter at det ble åpnet for påmelding! og Men hvis du vil sette deg opp på venteliste, er det mulig.

SETT DEG PÅ VENTELISTE

LÅTSKRIVERKURS MED LARS BREMNES OG TONJE UNSTAD OKT 2016

Helga 22.-23. oktober inviterer viseklubben Spelt til låtskriverkurs med Lars Bremnes og Tonje Unstad som instruktører. Kurset gjøres i samarbeid med NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere), som er en interesseorganisasjon for komponister og forfattere av tekster for musikk, og NOPA støtter kurset med et større beløp.

Kurset er sjangeruavhengig.

I tillegg til innføring i låtskriving, vil opphavsrettigheter bli et tema på kurset.

Mer info kommer, men skriver du musikk, så sett av denne helga. Kurset åpnes for påmelding så snart vi har alt klart.

Kursavgift kr 1500 for voksne - kr 800 for ungdom under 21 år.

OBS - begrenset med plasser.  

Merk at kurset har bindende påmelding.  Ved avmelding 14 dg eller mindre før kursstart, må kursavgiften betales i sin helhet.  Ved framlagt sykemelding eller legeerklæring, vil kursavgiften bli refundert.

Kurspåmeldingen er ikke gyldig før plassen er bekreftet av arrangøren (viseklubben Spelt) og kursavgiften er betalt innen påmeldingsfristen.  Vi sender ut faktura med betalingsfrist.

PÅMELDINGSFRIST: 10. AUGUST 2016.

MELD DEG PÅ HER


SMART BRUK AV SOSIALE MEDIER - KORTKURS 25.02.17

Viseklubben Spelt inviterer til kurs i smart bruk av sosiale medier som facebook, instagram mm.  Kurset går over 4 timer lørdag 25. februar og flere emner knyttet til markedsføring av kulturarrangement mm vil bli belyst. Kursholder er Hallvar Agersborg, som har en master i markedsføring og er kommunikasjonsansvarlig for Rakett Musikkfestival. 
MER INFO OG PÅMELDING HERinviterer til kurs i smart bruk av sosiale medier som facebook, instagram mm. Kurset går over 4 timer lørdag 25. februar og flere emner knyttet til markedsføring av kulturarrangement mm vil bli belyst. Kursholder er Hallvar Agersborg, som har en master i markedsføring og er kommunikasjonsansvarlig for Rakett Musikkfestival.
MER INFO OG PÅMELDING HER

IDA HOLTEN WORSØE 14. MAI - EN HYLLEST TIL MONICA ZETTERLUND

Ida Holten Worsøe er en norsk skuespiller og sanger, utdannet innen teater og musikal ved Teaterhögskolan i Göteborg fra 2002-2005. Etter endt utdannelse var hun fast ansatt ved Hålogaland Teater fram til 2012, der hun bl. a hadde hovedroller i musikalen Chicago og Cabaret, i tillegg til kabaret med Monica Zetterlund - en cabaret hun har hatt med seg videre siden 2007- det er altså 10 årsjubileum i år!  Hun har produsert flere egne forestillinger og i 2016/17 er hun en del av ensemblet i “Singin in the rain” ved Folketeatret, og er snart aktuell i Knut Nærums nyskrevne komedie «Korps». Hun opptrådte i 2009 hos viseklubben Spelt med Tore Bruvoll. Medmusikanter er Odd-Arvid Eilertsen (bass), Inge Kolstad (tangenter) og Ole-Morten Indigo Leiang (perkusjon).
Konserten starter kl.20.00 på Skarven og billetter selges i døra og på Hoopla.no.

MARIT SANDVIK MED SLIPPKONSERT 2. APR 2017

Etter å ha gitt ut jazzalbumet ́Travel ́ i mai 2016, er sangeren Marit Sandvik nå klar med ny utgivelse. «Gå, sveve» er et samarbeid mellom Sandvik, gitarist Øystein Norvoll og forfatter Brynjulf Bjørklid. Sangene er nyskrevne og nordnorske. Singelen ́Fly mæ hjem ́ble sluppet i begynnelsen av desember, og denne konserten blir altså en releasekonsert.

Med seg har hun Stein Medby på akk./el.gitar, Øystein Norvoll på akk./el.gitar, Christoffer Nicolai Mathisen div strenginstrumenter, Dag Okstad på kontrabass og Tobias Solheim-Nilsen på perkusjon. Billetter selges på www.hoopla.no og i døra fra kl.19.00.   
Kjøp billetter her.

VISEREISE TIL STOCKHOLM I AUGUST 2017

24.-27. august planlegger vi en konsertreise til Stockholm - i visens fotspor.  Vi får med oss Cornelis-jubileet, konsert med Yrkestrubadurarnes Förening, omvisning i Gamla Stan, shopping og fritid der du kan gjøre akkurat hva du vil!  Det er viseklubben som arrangerer og prisene (som inkluderer fly, transfer, hotell m/frokost og konsertbillett og guiding samt reiseleder fra Spelt) er kr 8 500 for medlemmer og kr  9 000 for andre.  Medlemmer blir prioritert.
Frist for å betale depositum kr 1 500 er 29. mai.

Les mer og meld deg på her.

SEMINAR OM IRSK FOLKEMUSIKK 19.-20.03.17

Søndag og mandag 19.-20. mars arrangerer vi i samarbeid med Troms musikkråd folkemusikkseminar med medlemmer i det irske bandet Gatehouse som instruktører. Seminaret arrangeres i forbindelse med en miniturne gruppa har i Troms. Søndagskvelden arrangerer vi konsert med dem på Skarven, og mandag blir det jam med dem og de som deltar på seminaret. Mer info kommer snart, men det er allerede nå mulig å melde seg på!
Seminaret koster kr 800 pr pers.
Meld deg på her.

VÅRPROGRAMMET LAGT UT

Vårprogrammet for 2017 er nå lagt ut for salg.  Jan Eggum var først ute 15.01.  Neste konsert blir Uspelt i løpet av februar, og så får vi det irske bandet Gatehouse samt det svenske JORD på besøk 19. mars. Andre er Ida Holten Worsøe og sist Kurt Samuelsen i juni.  
Last ned programmet her.

CLAUDIA SCOTT PÅ SKARVEN 27.11.16

Søndag 27. november kl.20.00 spiller selveste Claudia Scott hos viseklubben på Vertshuset Skarven."Rockens Førstedame", "Norges Countrydronning»! Claudia Scott slapp nylig albumet “Let The Ribbons Fly”. Det har fått strålende anmeldelser hittil, og vi gleder oss til å presentere Claudia Scott. Det nye albumet inneholder 12 låter pluss et bonusspor, og følger opp uttrykket fra «Follow the Lines», som også fikk strålende anmeldelser, og også Spellemannspris i 2015.

Les mer her og kjøp billetter her.

USPELT SØNDAG 23. OKT!

Sø. 23. oktober går sesongens Unge talenter-konsert av stabelen, nå kalt USPELT. Hver artist vil spille et par tre sanger, og kvelden avsluttes med en litt lengre seanse av den ”internasjolokale” duoen Moisés Gadea og Mie Reibo, som gjør egne låter både på spansk, norsk og engelsk. Noen av artistene som skal spille: - ELISE JOHANSEN Hun bruker artistnavnet "Lisn", og vil gjerne få det med i en evt. artikkel - TIRIL LILL JACKSON - MOISÉS GADEA OG MIE REIBO - MARNI KRUSE - og kanskje noen fra låtskriverkurset. Og konserten er gratis! Les mer her.

NYTT STYRE I VISEKLUBBEN SPELT

Viseklubben gjennomførte ordinært årsmøte lørdag 4. juni 2016kl.18.00 med nokså god deltakelse. Flere styremedlemmer og andre tillitsvalgte var på valg.Ingrid Kongsvik og Gerd Furumo (som også er frivillig-koordinator), ble nye styremedlemmer.  Astri Elisabeth Lavold ble ny revisor og May-Elin Sømhovd nytt medlem i valgkomiteen. 

ÅRSMØTE 4. JUNI 2016

Viseklubben avholder årsmøte lørdag 4. juni kl.18.00 i våre lokaler i storgata 88, 3. etasje. Alle som har betalt medlemskontingent for i år, kan delta. Påmelding sendes post@viseklubbenspelt.no.

LÅTSKRIVERKURS MED LAS BREMNES OG TONJE UNSTAD H2016

Helga 22.-23. oktober inviterer viseklubben Spelt til låtskriverkurs med Lars Bremnes og Tonje Unstad som instruktører. Kurset gjøres i samarbeid med NOPA, som er en interesseorganisasjon for komponister og forfattere av tekster for musikk. Kurset er sjangeruavhengig. MELD DEG PÅ HER

VÅRSESESONGEN 2016 AVSLUTTES MED RAGNAR, TOM OG TORE

Vårsesongen hos Spelt avsluttes søndag 5. juni, med Ragnar Olsen, Tore Lind og Tom R. Johansen. "En retrospektiv konsert", sier Ragnar, "med utgangspunkt i min oppvekst på Finnsnes, og med viser som ikke spilles så ofte lenger, men fortsatt har aktualitet". Tore og Tom er allsidige musikere fra Finnsnes, venner av Ragnar fra ungdommen av - og særdeles humørfylte herrer. Konserten ble første gang framført på Finsnes Gaard i fjor høst, med tittelen "Ei usaklig visa om Finnsnes - og vel så det". Publikum var begistret, og Troms Folkeblad ga en sekser på terninga!

DURMÅL SPILLER SØ. 6. DES. 2015

Durmål er et folkpopband fra Tromsø består av Torje Åsali Jenssen, gitar, Arnljot Nordvik, gitar, Eline Hellerud Åsbakk, vokal, Christo Stangness, kontrabass og Jonas Karlsen, trommer. De lager melodiøs, akustisk og avslappet folkpop, med rot i den nordnorske visetradisjonen. Både sarte salmerog up-tempo festmusikk har sin plass i deres musikk. Innimellom dukker det opp noen kjente viser, men sjeldent slik man er vant til å høre dem. De har holdt på siden 2010, og i desember i fjor utgav de sin første EP. Gruppa har sitt utspring i miljøet på musikkonservatoriet i Tromsø, og tilhører den nye generasjonen Folkemusikere, som gjerne vil videreføre og modernisere sjangeren! Sø. 06.12.15 kl.20.00 Vertshuset Skarven - kr 150/100

HØSTPROGRAMMET 2015

Høstprogrammet til Spelt er lansert og her er mye å glede seg til. Både latinsk trova, Mikael Wiehe, Boknakaran, Trudvang m.fl. Les mer her.


VÅRPROGRAMMET 2023 SLUPPET

Nå er vårprogrammet vårt ute for salg med hele ni konserter. Her er både fado og visesang og mye mer. Les mer her.

MINNEORD FOR GERD SISSEL FURUMO

Mangeårig styremedlem i Viseklubben Spelt, Gerd Sissel Furumo, døde plutselig 27. september, og vi tok imot budskapet med stor sorg. Gerd stilte opp på de fleste møter og konserter, hun kom med gode innspill og var alltid til å stole på.

Hun ble valgt inn i styret i 2016, hadde ansvaret for å organisere frivillige til billettsalg og andre oppgaver, og satt ofte sjøl i døra på Skarven, der hun møtte publikum på en blid og hyggelig måte. Gerd deltok også på alle konsertreisene Spelt har arrangert.

Vi i Spelt-styret vil savne hennes engasjement og arbeidskapasitet, og ikke minst hennes blide vesen og lune humor.

Ragnar Olsen, styreleder i Viseklubben Spelt

JON-ARNE JØRSTAD ER DØD

Jon-Arne Jørstad var med i styret for Viseklubben Spelt fra 2008 til 2017. Hånd i hånd med det politiske engasjementet sitt var han en ekte vise-entusiast, initiativrik og pålitelig som styremedlem, og tok gjerne på seg oppgaver som konferansier og produsent. Her er Jon-Arne på scenen som konferansier på Spelt, mens han takker Jan Eggum for konserten for noen år siden.

Vi i Spelt takker Jon Arne for alt han hadde å gi til klubben og visemiljøet i Tromsø gjennom ni år i styret, og lyser fred over hans minne.

UTSOLGT TIL IRLAND

Turen til Irland 19.-25. juli er nå utsolgt.  Hvis ingen melder avbud, så finnes det ikke flere plasser.  Men du kan sette deg på venteliste, det kan bli avmeldinger.  Les mer om turen her.

SMITTEVERN I DISSE KORONA-TIDER

I samarbeid med lokaleierne prøver vi å gjøre vårt beste for å ivareta godt smittevern.  Vi følger smittevernveilederen som Norske Konsertarrangører har utviklet - du finner den her.  Videre ber vi deg som publikummer om å holde god nok avstand, og bli hjemme hvis du blir syk.  Vi selger kun 50 billetter på Vertshuset Skarven, noen flere på Prelaten og opptil 200 i Tromsø kulturhus' hovedscene.

Velkommen til konsert!

VÅR 2021 - ENDELIG LANSERER VI PROGRAMMET

I vårsemesteret 2021 har flere konserter blitt utsatt eller avlyst, dette fordi regjeringens korona-restriksjoner tildels har gjort det umulig å arrangere noe.  Turneleggere har også avlyst, så det har virkelig vært unntakstilstand.
Planene var klare; Tormod & Ero, Fotefar, Lars Martin Myhre, Jenta fra Sømna, Nocturne i Nord, Midt i Verden og Habaneroz. I tillegg kom Ragnar Olsen med ny plate, og det må vi jo markere med plateslipp-konsert.  Neste ut er Ragnar 19. mai, hyllest til Ivar Thomassen 30. mai og sesongen avsluttes med Habaneroz!  

VIL DU VÆRE MED TIL IRLAND I 2019?

Viseklubben Spelt skal ut på tur igjen, og DU kan være med! Fredag 19. - torsdag 25. juli 2019 besøker vi Galway og Tubbercurry i Irland. Turen går til South Sligo Summer School og Galway Arts festival ved Irlands vakre atlanterhavskyst. I den lille landsbyen Tubbercurry får vi konserter og folkemusikk-jam, og i Galway får vi forestillinger og mulighet til å oppleve kunst og kultur innen alle kunstneriske uttrykksformer. Vi har ikke detaljert program ennå, da festivalene ikke har lagt ut noe for salg ennå - men det kommer! Visesangeren Ragnar Olsen er musikalsk guide og tar oss med til kjente områder, som han og Boknakaran har besøkt flere ganger - og skrevet sanger om!

Natt 1 og 2 blir i Tubbercurry, natt 3-5 i Galway og siste natt i Dublin. Turen koster kr 11 500, som dekker reise, hotell med frokost (i dobbeltrom), kulturprogram og to fellesmiddager samt all transfer.  Enkeltromstillegg koster kr 4 250. Vi tar forbehold om betydelige  endringer i valutakursene. Depositum på kr 3000 må betales før 1. mars 2019, og resten av reisen innen 1. juni.

Du må ikke være medlem i viseklubben for å delta, men klubbens medlemmer vil bli prioritert ved stor interesse.  Vi håper du blir med!  Du kan melde deg på her.


VISEKLUBBEN SPELT REISER TIL IRLAND JULI 2019 - BLIR DU MED?


Viseklubben Spelt skal ut på tur igjen, og DU kan være med! Fredag 19. - torsdag 25. juli 2019 besøker vi Galway og Tubbercurry i Irland.
Turen går til South Sligo Summer School og Galway Arts festival ved Irlands vakre atlanterhavskyst. I den lille landsbyen Tubbercurry får vi konserter og folkemusikk-jam, og i Galway får vi forestillinger og mulighet til å oppleve kunst og kultur innen alle kunstneriske uttrykksformer. Vi har ikke detaljert program ennå, da festivalene ikke har lagt ut noe for salg ennå - men det kommer!
Visesangeren Ragnar Olsen er musikalsk guide og tar oss med til kjente områder, som han og Boknakaran har besøkt flere ganger - og skrevet sanger om!
Natt 1 og 2 blir i Tubbercurry, natt 3-5 i Galway og siste natt i Dublin. Turen koster kr 11 500, som dekker reise, hotell med frokost (i dobbeltrom), kulturprogram og to fellesmiddager samt all transfer.
Vi tar forbehold om betydelige endringer i valutakursene. Enkeltromstillegg koster kr 4250.cDepositum på kr 3000 må betales før 1. mars 2019, og resten av reisen innen 1. juni.
Vi håper du blir med. Du trenger ikke å være medlem for å være med, men viseklubben Spelts medlemmer vil bli prioritert ved stor interesse.
Du kan melde deg på her.

ENDELIG KOMMER MIKAEL WIEHE!

Mikael Wiehe, som har avlyst to ganger før, spiller hos viseklubben Spelt søndag 22. november 2017! Vi gleder oss stort, og ser fram til konserten, som finner sted på Verkstedet i Kulturhuset.  Konserten har vært utsolgt lenge, så det er nok ikke mulighet for flere billetter.  Nina Kvanmo skal lede allsangen.

NYTT STYRE I VISEKLUBBEN SPELT

Onsdag 8. november 2017 arrangerte viseklubben Spelt sitt årsmøte og nye tillitsvalgte ble valgt.  Karoline Amb ble nytt styremedlem og Eivind Høstmark Borge og May-Tordis Simonsen ble valgt til 2. og 3. vara.  Brit Hoem ble ny revisor og Vivi Koumanidi Norvik nytt medlem i valgkomiteen.  Se alle tillitsvalgte her.


TOM ROGER AADLAND 5. NOVEMBER

«På grensen til genialt», skrev Dagsavisen da rockepoeten Tom Roger Aadland gav ut albumet Rapport frå eit grensehotell i 2015. En av Norges beste låtskrivere gjester klubben 5. november.

Mer info og billettkjøp her

MARNI KRUSE 22. OKTOBER

Marni Kruse kommer fra Færøyene har spilt hos oss et par ganger før - på åpen scene, og er en dyktig låtskriver og musiker med et spennende uttrykk.
Søndag 22.10.17 kl.20.00 Vertshuset Skarven - kr 150/100. Billetter selges også i døra fra kl.19.00.
Kjøp billett her

KURS I MOTIVASJON OG FRIVILLIG-REKRUTTERING FOR FRIVILLIGE ARRANGØRKLUBBER

De fleste festivaler og klubber baserer store deler av sin drift på frivillig arbeid. I starten er ikke engasjementet noe problem, men etter hvert kan det være nyttig med gode tips for å engasjere og motivere frivillige.

Kursleder er Torstein Løvlid. Han jobber nå som salgssjef på Scandic St. Olavsplass. Han er tidligere eventsjef på Rockefeller/John Dee/Sentrum Scene og har bred erfaring fra arrangørfeltet i tillegg til dagens stilling; Øya, Norwegian Wood, Slottsfjell, Oslo Live, Chateau Neuf, Træna, Blå, Hove med flere. Kurser i frivillig-organisering, motivasjon, event/konsert/festival-produksjon, organisasjonsstruktur og booking.

Kurset vil gjennomgå emnene under:

- Hvordan rekruttere og opprettholde en frivillig stab?

- Hvilke fordeler og utfordringer er det ved å basere hele eller deler av virksomheten på frivillige?

- Hvordan organisere og motivere de frivillige?

Kurset leveres av Norske Konsertarrangører, og viseklubben Spelt er lokal arrangør. Ved stor påmelding, prioriteres medlemmer og frivillige arrangører . 

Kurset er gratis!


MELD DEG PÅ HER

 

 

TRINE STRAND OG MOISES GADEA MED PLATESLIPP-KONSERT 17. SEPT.

Høstsesongen åpner med felles spillkonsert for Trine og Moises søndag 17. september på Vertshuset Skarven.  Her får du mye for pengene!
Les mer på Facebook. Der finner du også billettinfo.

KONSERTREISE TIL STOCKHOLM I AUG.

24.-27. august 2017 reiser vi til Stockholm - i visens fotspor.  Deltakere får med seg Cornelis-jubileet, konsert med Yrkestrubadurarnes Förening, omvisning i Gamla Stan, shopping mm.  Det er viseklubben som arrangerer og prisene (som inkluderer fly, transfer, hotell m/frokost og konsertbillett og guiding samt reiseleder fra Spelt) er kr 8 500 for medlemmer og kr  9 000 for andre.  Medlemmer blir prioritert.
Frist for å betale depositum kr 1 500 er 29. mai.

Les mer og meld deg på her.

HØSTPROGRAMMET 2017 KLART


Høstprogrammet 2017 er nå klart, og det blir konsert med Mikael Wiehe 22. nov.!  Sesongen åpner med dobbelt plateslipp med Moises Gadea og Trine Strand 17. sept.  I desember kommer folkemusikerne Tone Hulbækmo og Hans Fr. Jacobsen. 
Les mer i programmet.

JORD, GATEHOUSE OG TRINE STRAND

Søndag 19.mars blir det et møte mellom irsk og kvensk folkemusikk med det irske bandet Gatehouse, det nord-svenske bandet JORD og vår egen Trine Strand.  Innslaget med JORD gjøres mulig gjennom et samarbeid med Tromsø Kvenforening. 
Les mer her og kjøp billett  her.

UNNI WILHELMSEN 23. APRIL 2017

Søndag 23. april spiller Unni Wilhelmsen hos Spelt!  Vi har lenge ønsket oss henne, og det er det tydeligvis mange andre som også gjør, for billettene går unna!  Over 2 mnd. før konserten er 1/3 av billettene solgt.  Les mer i programmet og kjøp billett.

NYTT LÅTSKRIVERKURS MED LARS BREMNES OG TONJE UNSTAD

Helga 25.-26. mars 2017 arrangerer vil oppfølgings-kurs i låtskriving med Lars og Tonje som instruktører. Kurset gjøres også denne gangen i samarbeid med NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere). Både de som deltok på trinn I høsten 2016, og andre kan delta, da det vil bli mer individuell oppfølging denne gangen. 
Les mer og meld deg på her.

KURS I BRUK AV SOSIALE MEDIER 25.02

Lørdag 25 februar inviterer vi til minikurs i smart bruk av sosiale medier som facebook, instagram mm.  Vi har fått en master i markedsføring som kursleder, så dette blir lærerikt!  Kurset koster kr 500 og foregår på Tvibit i Tromsø.  
Les mer her.

USPELT SØNDAG 26. FEBRUAR

Nå blir det nytt USpelt, med muligheter for dere som ønsker en scene å stå på og som er i starten av karrieren, forholdsvis uspelt :-).
Vil du opptre nå, eller senere på Åpen scene, så ta kontakt med vår produsent Rebekka Tanke på telefon 993 68 089.
Les omtale fra vår forrige USpelt her. ://www.itromso.no/kultur/2016/10/20/Uspelt-artister-på-Skarven-13673635.ece

SPELTIVALEN 12.-13. NOVEMBER 2016

Lørdag og søndag 12.-13. nov 2016 går viseklubben Spelts første festival av stabelen: Speltivalen. Her står 9 forskjellige band/artister på scenen, i tillegg til masse bra på åpen scene! Les mer her. Billetter her.

KURS I FRIVILLIG-REKRUTTERING OG MOTIVASJON FOR ARRANGØRER H16

De fleste festivaler og klubber baserer store deler av sin drift på frivillig arbeid. I starten er ikke engasjementet noe problem, men etter hvert kan det være nyttig med gode tips for å engasjere og motivere frivillige. Lørdag 17. sept. inviterer vi i viseklubben Spelt derfor til kurs innen emnet! Kurset er gratis og medlemmer prioriteres. Kurset leveres av NKA - Norske Konsertarrangører.

HØSTPROGRAMMET 2016 UTE

Nå er høstprogrammet sluppet og det er ekstraordinært stort grunnet jubileumsfeiringen og festivalen. Det blir konsert med Terje Nohr, Unge talenter, La Siembra og Moises Gadea, Anne Nymo Trulsen og Boknakaran. Festivalen i november er stjernespekket med Britt Eva Løkkemo, Tove Karoline Knutsen, Tormod og Ero med "Tobben og Ero-tribute", Groms Plass, Herrelaus Hund, Tonje Unstad, Wanja og Ulla samt Leo Leonhardsen. Et stooort program med andre ord! LES MER HER

TOVE KAROLINE KNUTSEN BAND 1. MAI

Tove Karoline Knutsen har en allsidig bakgrunn som politiker, både fra kultur–og nå helsesektoren på Stortinget. Hun er tidligere Festspill-direktør, har sittet i Kulturrådet og vært sentral i mange slags kultursammenhenger. Men hun er også en dyktig musiker og formidler, og er kjent for bl.a. å ha melodisatt visetekster av den kjente nordnorske dikteren Arvid Hanssen, låter som har blitt sangskatter og flittig brukt i landsdelen. Med seg har hun sitt faste band med rutinerte musikere som Konrad Kaspersen (bass), Svein-Hugo Sørensen (gitar) og Kurt Samuelsen (tangenter).

DAG KAJANDER TRIO SPILLER 15.11

Dag Kajander er musiker og komponist bosatt i Lofoten. Han har gjennom mange år vært en markert skikkelse i musikkmiljøet i landsdelen og har flere plate og bokutgivelser bak seg, både som soloartist og som del av flere grupper og samarbeidsprosjekter. Han har også besøkt klubben før. Med seg i Tromsø har han Odd-Arvid "Odda" Eilertsen (gitar/sang) og Kurt Samuelsen (trekkspill).

MIKAEL WIEHE-KONSERTEN I OKT. AVLYST

Mikael Wiehe har dessverre måttet avlyse konserten i viseklubben Spelt søndag 11.oktober, på grunn av uforutsette omstendigheter. Spelt beklager dette; konserten var utsolgt, og forventningene store. Vi har imidlertid skaffet den best mulige erstatteren: Marie Bergman har sagt ja til å besøke Tromsø og Spelt igjen! Mange vil huske at Marie hadde en fantastisk konsert for en fullsatt Skarven 1.mai 2011, og vi håper at flest mulig av dem som har kjøpt billett til 11.oktober vil beholde den. I motsatt fall blir billetten selvsagt refundert ved henvendelse til Aurora Billett.

HARALD BAKKEBY MOE MED BYE-PROGR 31. MAI

I 2014 var det ti år siden den store kunsteren og det mangfoldige mennesket Erik Bye gikk bort. I den forbindelse har Moe m.fl. satt sammen sanger fra hele hans rikholdige karriere til konserten "Aldri var deg mennesket mer nært". Gjennom tekstene kjenner man igjen både den varme menneskekjenneren, journalisten og "høvdingen" Erik Bye. Publikum vil bl.a. få høre Anna Lovinda, Vår beste dag, Gå til onkel, Skuffet ung herre med bil, I hildringstimen og den vakre kjærligshetsærklæringen til hans kone Tove, Vise i vinterlys. Medvirkende: Sang - Harald Bakkeby Moe, piano - Robert Frantzen, kontrabass og gitar - Dag Erik Pedersen og sax - Fred Glesnes.

KARI SVENDSEN AVSLUTTER VÅREN

Svendsen, ofte omtalt som Banjo-Kari, er en kjent norsk artist, visesanger, gitarist og banjospiller. Kari Svendsen startet sin musikalske karriere i 1966. Hun ble først kjent som medlem av gruppa Christiania Fusel & Blaagress, men opptrådte fra 1970-tallet som soloartist og etter hvert i flere revyer. Hun er kjent for å holde de norske revyvisene i hevd, særlig de av det munnrappe slaget. Hun går Arvid Nilssens hurtighet en høy gang i sin versjon av Bare døtt på!, Finn Bøes og Bias Bernhofts vise om en trikkekonduktør. Hun fikk Gammleng-prisen i klassen vise i 1994. Hun spilte rollen som en jovial vaktmester i ungdomsserien Borgen skole på NRK TV. Kari Svendsen var tidligere gift med artisten Lillebjørn Nilsen. I 2011 ble hun tildelt St. Hallvard-medaljen for sin enestående posisjon som visesanger i Oslo.

PAUS ÅPNER JUBILEUMSÅRET 2016

Viseklubben Spelt feirer 10-årsjubileet i 2016 og Ole Paus har æren av å åpne festen! Paus har besøkt oss før og vi gleder oss til gjenhør med ham! Søndag 7. februar 2016 kl.20.00. Billettpriser kr 300/250 (studenter og medlemmer). Billettavgift kommer i tillegg ved forhåndskjøp hos Aurora Billett. Billetter selges også i døra. Kjøp billett her

MIKAEL WIEHE-KONSERT AVLYSER FOR ANDRE GANG

Dessverre avlyses også denne gangen konserten med Mikael Wiehe. Konserten skulle gått av stabelen sø. 17. april 2016, men grunnet sykdom blir det ikke noen konsert. Alle som har kjøpt billett, vil selvfølgelig få pengene tilbake ved å henvende seg til Aurora Billett, tlf 820 01330 eller billett@aurorakino.no.

MARIE BERGMAN SPILLER 11. OKT.

Det er ennå billetter igjen til Marie Bergman, som har sagt ja til å besøke Tromsø og Spelt igjen! Hun kommer istedet for Mikael Wiehe, som måtte avlyse turneen i oktober. Den aller beste erstatter for Wiehe! Mer info på www.mariebergman.com.

MOISES GADEA, MIE REIBO OG BOREAL TROVA

ENSEMBLE Paret Gadea og Reibo åpner høstsesongen ilag med Boreal Trova Ensemble - et samarbeid mellom viseklubben og latinfestivalen. Les mer i programmet under.